Алгач, гречканын тарыхына токтоло кетсек, б.з.ч 4000 миң жыл мурда Гималай тоолорунда пайда болгон.
Окумуштуулардын белгилөөсүнө таянсак, карантинде эле эмес жай турмуштагы тамактануу рационубузга кошуубуз пайдалуу. Бул азыктын кубаттуулугу жагынан этке тете жана башка дан азыктарынан 2-3 эсе бат аш болот. Демек, карантин учурунда биздин ден соолугубуз үчүн гречканын тийгизген таасири жакшы. Азык биздин организмибизге киргенден кийин мээнин иштеши жакшырып, психоэмоционалдык абал турукташып, кандагы канттын пайызы нормалдуу абалга келет. Ушуну менен бирге ашыкча холестериндерден тазалайт. Белгилей кетчү нерсе, аты аталган дан гендик модификациялоого туруштук берген бирден-бир продуктуга кирет.
Карантин шартында туура тамактануу
Азыркы учурда баарыбызды түйшөлткөн суроо бул-вирустан сактануу менен бирге туура тамактануу. Убакыттын өтүшү менен ар бир азык адам баласын тажатып баштайт. Бул үчүн биз сиздерге пайдалуу азыктардын тизмесин түздүк.
- жашылча-жемиштер;
- күрүч,булгур,ун азыктары;
- жаңгак,өсүмдүк майы;
- чечевица,горох,фасоль;
- эт,балык;
- сүт азыктары.